Dagens brev - Til dem som mig

19. juli 2020


Til dem som mig

Alle de gamle, der findes i familier. Alle de mennesker, man ikke kender, der findes i familier. Vi taler ikke om dem, vi ser dem ikke, vi kender dem ikke. Huset rummer kun kernen. Livet har ikke plads nok til andre end os. 

For vi skal på arbejde og tjene penge til huset og bilerne og ferierne og komforten, og alt det vi åbenbart er gået med til, er livsvigtigt. Alt det lykke vi skal tjene. Og når vi sidder på terrassen foran parcelhuset med udsigt til haven, mens bilerne holder skinnende klar i carporten, mærker vi et stik i hjertet af rodløshed. Et lille stik der vokser dag for dag, og så går vi til lægen og får piller for ensomhed, depression og håbløshed. 

Men hvor er alle de gamle, og alle de andre der findes i familien? Hvorfor er der ingen onkel, der ringer, og spørger hvordan det går med jobbet eller knæet? Eller en grandkusine, der inviterer på te? Eller en fars fætter, der skriver et brev? Måske kunne de hjælpe os fra ensomheden, depressionen og håbløsheden? Måske kunne vi droppe pillerne?

Bare det, at de var der. At vi vidste, de var der. At vi ville det. At de ville. At det var okay. At nogen begyndte. 

Kh AM



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dagens brev - Min kære bror og co.

Dagens brev - Kære Pernille

Dagens brev - Kære Bell Star