Dagens brev - Kære medforældre

14. november 2019


Kære medforældre
Jeg tænker tit på alle de, af vores børn, der går rundt og keder sig. Hvor er det synd for dem, tænker jeg. Den måde de brokker sig i de triste grå og tomme efterårsdage, hvor gården er mørk og tømt for liv. De dage, hvor de ikke aner, hvad de skal finde på. Alle de hylder, skuffer og skabe på deres værelser, der bugner af lego, dukker, tegnesager, perler, superhelte, bamser, magneter, puslespil, pokemonkort, instrumenter, Barbie, klodser, dukkevogne, duplo, malebøger og alt den slags, som de stakkels børn er blevet trætte af. Hvor de dog keder sig bare ved at kigge på det. Det er synd for dem med al den kedsomhed. Det er det.
Men, men - så er det så utroligt et held, at nogen i denne smarte, produktorienterede verden har opfundet en kur mod vores stakkels børns kedsomhed; den lyksalige og magelige oplevelse, som skærmen giver. 
Alle de uendelige muligheder af spil, serier og film, sådan en skærm tilbyder. Halleluja, alle vi forældre kan ånde lettede op over den enorme pakke af underholdning, der siver direkte ind og erstatter hjernes hårde arbejde med de udfordringer, den var i gang med at løse i al den forbandede kedsomhed, der ellers ville opstå. 
Nu kan vi forældre ånde lettede op og nyde, hvordan barnet endelig falder til ro og hygger sig. Vi kan nyde, at brokkeriet og beklagelserne får en ende. Vi kan slappe af, mens underholdningen og tilfredsstillelsen stille, 'gratis' og bekvemt glider ubesværet ind i vores børns hjerner.
Halleluja for at det er ovre med kedsomheden!
Kh en forælder 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dagens brev - Min kære bror og co.

Dagens brev - Kære Pernille

Dagens brev - Kære Bell Star